Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   "Vă mulţumesc pentru dragostea, devotamentul…

„Vă mulţumesc pentru dragostea, devotamentul pe care îl manifestaţi”

„De cunoştinţele cu care îi înzestraţi Dumneavoastră pe copiii noştri depinde, în mare măsură, viitorul lor, iar prin ei, şi viitorul ţării noastre. Astfel, adevăratul viitor se află în mîinile Dumneavoastră, stimaţi colegi”, se spune în mesajul de felicitare adresat de ministrul Educaţiei, Leonid Bujor, cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămînt.

În mesaj se mai spune: „Pe lângă faptul că le daţi copiilor şi tinerilor cunoştinţele necesare pentru viaţă, le formaţi, totodată, şi deprinderea de a gîndi creator, de a lua decizii şi de a fi responsabili pentru ele. Dumneavoastră sînteţi cei care contribuiţi într-o măsură hotărîtoare la formarea potenţialului nostru uman, potenţial fără de care nu se poate dezvolta nici o ţară.

Astăzi, în perioada schimbării, conştientizăm cu toţii că responsabilitatea care Vă aparţine în educarea tinerei generaţii este enormă. Schimbarea înseamnă reforme, iar reformele pot fi realizate de persoane, care sînt competente şi demonstrează verticalitate şi responsabilitate civică.

Ministerul Educaţiei al R. Moldova are deschiderea către potenţialul profesional al Domniilor voastre, cărui şi va reveni misiunea de edificare a unui viitor constructiv, prin asigurarea calităţii procesului educaţional, depolitizarea sistemului educaţional şi realizarea tendinţelor de sincronizare cu sistemele educaţionale din ţările europene.

Permiteţi-mi, în numele Ministerului Educaţiei, să Vă mulţumesc pentru dragostea, devotamentul pe care îl manifestaţi în munca Dumneavoastră nobilă, pentru faptul că Vă remodelaţi conduita şi competenţa didactică, în conformitate cu exigenţele timpului modern”.